ASB donira plastenike socijalno najugroženijim porodicama u Kruševcu

2021-10-18

U okviru projekta „Direktna socio-ekonomska pomoć ugroženim porodicama i pružaocima socijalnih usluga u lokalnim zajednicama u Srbiji” koji ASB sprovodi u saradnji sa gradom Kruševcem, potpisani su ugovori sa 12 porodica kojima će biti donirani plastenici, ukupne vrednosti oko 18.000 eura.

TV prilog u kom se detaljno govori o samom projektu možete pogledati klikom na sledeci link.

Na događaju su govorili pomoćnik gradonačelnice grada Kruševca, Marko Knežević, i Zorica Živojinović ispred organizacije Arbeiter–Samariter–Bund (ASB), koji su informisali prisutne o samom projektu i vrstama pomoći koja će korisnicima biti dodeljena u narednom periodu.

ASB će u okviru projekta podeliti preko 80 ekonomskih grantova u vidu plastenika, sistema kap po kap i prateće opreme socijalno ugroženom stanovništvu u Kruševcu, Vladičinom Hanu, Lučanima , Šidu, Dimitrovgradu, Arilju i Leskovcu.

Nakon postavljanja plastenika, korisnicima će biti održane i terenske obuke na temu “Osnove plasteničke proizvodnje”, od strane profesora poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu, gospodina Dragana Terzića.

Na obukama će se korisnici na praktičan način upoznati sa plasteničkom proizvodnjom, potencijalnim rizicima i problemima sa kojima se proizvođači mogu susresti, kao i koracima ka uspešnoj i profitabilnoj proizvodnji dobara.

Projekat finansira nemačko ministarstvo spoljnih poslova, a implementira ASB uz podršku lokalnih samouprava. Cilj projekta jeste da doprinese socio-ekonomskoj inkluziji ugroženih porodica i pojedinaca u Srbiji i da stvori bolje uslove za njihov život i zaposlenje.

ASB i grad Kruševac imaju dugogodišnju istoriju uspešne saradnje, pomažući socijalno ugroženim porodicama i marginalnim grupama. Grad Kruševac je za nas izuzetno važan partner i radujemo se nastavku saradnje i još većim projektima u budućnosti.

Share this entry

ASB is a German aid and welfare organisation, engaged in areas such as civil protection, rescue services and social welfare services. As a non-political organisation, ASB has, since its foundation in 1888, provided rapid and direct help to all those in need of our support.

Contact Us


Address:

ASB SEE Main Office Sarajevo, Aleja Bosne Srebrene 4, 71 000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Tel:

+387 (0)33 468 366

E-mail:

[email protected]


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER