ASB donira sredstva i obuku za pokretanje posla interno raseljenim licima

2019-09-10

U okvoru projekta„Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo*“, u toku je javni poziv namenjen interno raseljenim licima koja su zainteresovana za povratak na Kosovo* sa teritorije gradova i opština: Kruševac, Kragujevac, Kraljevo, Čačak, Raška, Aranđelovac, Trstenik, Vrnjačka banja, Vranje i Bujanovac, a koja mogu da konkurišu za opremu, mašine i alate u vrednosti od 2,500 evra kao i za obuku za pokretanje posla.

U okviru javnog poziva, ASB organizuje javne prezentacije u pomenutim opštinama i gradovima, a prva je planirana za četvrtak, 12. Septembar u Kruševcu, gde mogu prisustvovati interno raseljena lica koji su zaiteresovana za ovu temu, gde će dobiti sve potrebne informacije, odgovore na pitanja i uputstva za prijavu.

Tom prilikom, prisutnima će se obratiti predstavnici ASB-a, CenTrir-a i Grada Kruševaca, koji zajedno implemetiraju projekat na ovoj teritoriji.

Kroz poziv će biti obezbeđena oprema za 54 porodice i obuka za pokretanje posla za 90 porodica. Oprema i programi obuka će interno raseljenim licima poboljšati mogućnosti za zapošljavanje i stvaranje prihoda, kako bi se doprinelo održivosti njihovog povratka.

Sve informacije o ovom Javnom pozivu, prijavni upitnik kao i spisak dokumentacije koju je potrebno priložiti možete naći na i veb sajtu i društvenim mrežama organizacija ASB i CenTriR kao i na veb sajtu Grada Kruševca. Rok za podnošenje prijava je 15. oktobar 2019 u 16.00 časova.

Prezentacija će biti održana u Skupštinskoj sali Grada Kruševca, I sprat, Gazimestanska 1 sa početkom od 12h.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u vidu opreme i programa obuke za pokretanje posla se raspisuje u okviru projekta „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo*“, koji finansira Evropska unija.

Share this entry

ASB is a German aid and welfare organisation, engaged in areas such as civil protection, rescue services and social welfare services. As a non-political organisation, ASB has, since its foundation in 1888, provided rapid and direct help to all those in need of our support.

Contact Us


Address:

ASB SEE Main Office Sarajevo, Aleja Bosne Srebrene 4, 71 000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Tel:

+387 (0)33 468 366

E-mail:

[email protected]


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER