Javni poziv za dodelu ekonomskih grantova-plastenika u okviru projekta „Direktna socio-ekonomska pomoć ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u Srbiji“

2021-05-26

Saopštenje za medije

 

U ponedeljak, 24.05.2021. godine svečano su se sastali gradonačelnik Grada Leskovca, gospodin Goran Cvetanović i direktor ASB Srbija, gospodin Gordan Velev, u cilju postavljanja osnova za buduću uspešnu saradnju i objavljivanje Javnog poziva za dodelu ekonomskih grantova-plastenika u okviru projekta „Direktna socio-ekonomska pomoć ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u Srbiji“, koji će biti otvoren narednih 15 dana.

Na osnovu prepoznatih potreba socijalno ugroženih lica na teritoriji grada Leskovca i opredeljenosti opštine da uzme učešće u projektu koji sprovodi Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland e.V. (ASB), a finansira nemačko Ministartsvo spoljnih poslova u okviru projekta „Direktna socio-ekonomska pomoć ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u Srbiji“, predmet javnog poziva je dodela pomoći u vidu ekonomskih grantova i to kroz nabavku i dodelu poljoprivredne opreme (plastenika) i materijala za razvoj i unapređenje dohodovnih aktivnosti socijalno ugroženim licima. Za pomoć se mogu prijaviti lica koja imaju prebivalište/boravište na teritoriji Grada Leskovca, uključujući članove njihovog porodičnog domaćinstva, a neophodna im je pomoć u cilju poboljšanja uslova života i ispunjavaju propisane uslove i merila za izbor korisnika.

Ovim javnim pozivom predviđena je dodela dvanaest ekonomskih grantova socijalno ugroženim licima. Pomoć je jednokratna i bespovratna i odobrava se u opremi ili materijalu za poboljšanje uslova života socijalno ugroženih lica, kroz dohodovne aktivnosti u iznosu od 1.000 do 1.300 eura, u dinarskoj protivvrednosti.

 

Nakon potpisivanja ugovora, a uporedo sa podelom grantova, svim korisnicima će biti održane obuke na temu „Osnove plasteničke proizvodnje“, gde će se upoznati sa plasteničkom proizvodnjom, potencijalnim rizicima i problemima sa kojima se proizvođači mogu susresti, kao i koracima ka uspešnoj profitabilnoj proizvodnji dobara.

 

Nosilac projekta je ASB Serbia (Arbeiter-Samariter-Bund), finansiran je od strane nemačkog Ministartsva spoljnih poslova i lokalnih samoprava kao partnera na projektu, gradova Leskovac i Kruševac i opšina: Šid, Lučani, Vladičin Han, Dimitrovgrad i Arilje.

Osnovni cilj projekta je poboljšanje uslova za zivot ugroženih porodica na teritoriji gorepomenutih opština u Srbiji, kroz dohodovne aktivnosti.

TV prilog mozete pogledati klikom na link ispod, pocev od 3:35 min.

Share this entry

ASB is a German aid and welfare organisation, engaged in areas such as civil protection, rescue services and social welfare services. As a non-political organisation, ASB has, since its foundation in 1888, provided rapid and direct help to all those in need of our support.

Contact Us


Address:

ASB SEE Main Office Sarajevo, Aleja Bosne Srebrene 4, 71 000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Tel:

+387 (0)33 468 366

E-mail:

[email protected]


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER