„Socijalna inkluzija i ekonomsko osnaživanje Romske populacije u 11 opština u Srbiji“

2021-08-24

Projekat „Socijalna inkluzija i ekonomsko osnaživanje Romske populacije u 11 opština u Srbiji“ se odvija bez odmora u Beočinu, Šidu, Subotici, Žabarima, Bosilegradu, Bujanovcu, Dimitrovgradu, Leskovcu, Surdulici, Vladičinom Hanu i Vranju.

Radionice za decu i mlade se održavaju se u saradnji sa školama, a u avgustu je fokus na nadoknadi propuštenog gradiva i pripremi dece za polaganje završnih popravnih ispita. Pored toga, naši radionicari održavaju i kreativne radionice sa decom i mladima, jer „igra je jedina obaveza deteta“ i kroz igru se najbolje uči.

Cilj radionica u okviru projekta je integracija dece iz romske i povratničke populacije, ali i dece iz domicilnog stanovništva, koja udruživanjem i zajedničkim učestvovanjem u aktivnostima stvaraju veze i prijateljstva, praveći korak dalje na putu ka inkluziji.

Projekat se sprovodi u okviru programa „Jačanje socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom“ koji sprovodi Ministartsvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja, dok sam projekat sprovodi ASB Sout East Europe  u saradnji sa partnerskim organizacijama: Inicijativa za razvoj i saradnju IDC i Forum Roma Srbije.

Projekat je finansiran od strane nemačke razvojne banke – KFW, a program se finansira sredstvima Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Nemačke.

Share this entry

ASB is a German aid and welfare organisation, engaged in areas such as civil protection, rescue services and social welfare services. As a non-political organisation, ASB has, since its foundation in 1888, provided rapid and direct help to all those in need of our support.

Contact Us


Address:

ASB SEE Main Office Sarajevo, Aleja Bosne Srebrene 4, 71 000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Tel:

+387 (0)33 468 366

E-mail:

[email protected]


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER