Zbog slabijeg odziva u Pirotu, medicinske ekipe izlaze na teren u susret građanima koji žele da se vakcinišu

2023-02-21

Usled epidemije sezonskog gripa, zdravi građani izbegavaju dolazak u zdravstvene istitucije i u Pirotu je zapažen slabiji odziv na vakcinaciju protiv virusa kovid-19.

Kako bi izašli u susret svima koji žele da se zaštite od ovog virusa i vakcinišu novom, bivalnentnom vakcinom protiv kovida-19, medicinski tim Doma zdravlja u Pirotu organizovao je akciju vakcinacije u selima i romskom naselju. Zainteresovane je u njihovim domovima pregledalo osoblje Doma zdravlja Pirot i oni koji su mogli, odmah su i vakcinisani.

Akcija promocije vakcinacije protiv virusa kovid-19 se organizuje u okviru projekta “Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19”, u saradnji sa nevladinom organizacijom ASB, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID-a, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.

Share this entry

ASB is a German aid and welfare organisation, engaged in areas such as civil protection, rescue services and social welfare services. As a non-political organisation, ASB has, since its foundation in 1888, provided rapid and direct help to all those in need of our support.

Contact Us


Address:

ASB SEE Main Office Sarajevo, Aleja Bosne Srebrene 4, 71 000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Tel:

+387 (0)33 468 366

E-mail:

[email protected]


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER