Otvoren Dobrosusedski klub Tutin u okviru projekta Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji

2020-06-03

U četvrtak 28.05.2020. godine otvoren je Dobrosusedski klub Tutin u okvirtu projekta Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji. 

Dobrosusedski klub Tutin, na adresi Peštarska 2/6, Tutin, će okupljati porodice povratnika kao i druge porodice iz lokalne zajednice, nastojeći da ih podrži socijalnim i ekonomskim merama.

U planu su radionice za decu i odrasle koje će se odvijati u klubu do kraja 2021. godine, a koje će realizovati profesori i radioničari iz Tutina i okoline.

***

Zahvaljujemo se partnerima na izuzetnoj saradnji i radujemo se otvaranju dobrosusedskih klubova i u Novom Pazaru i Sjenici!

Projekat je finansiran od strane Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) (BMZ) – Saveznog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Nemačke.

Nosilac projekta je ASB South East Europe, implementator IDC Serbia, a partneri na projektu su Grad Novi PazarOpština SjenicaOpština Tutin – Oficijalna stranica u partnerstvu sa Regionalna Razvojna Agencija Sandžaka – SEDA i Merhamet Sandzak.

Osnovni cilj projekta je stvaranje pristojnih životnih uslova za povratnike iz Nemačke putem intenzivne socio-ekonomske podrške održivoj reintegraciji i poboljšanju mehanizama inkluzije u tri grada u Srbiji – Novi Pazar, Sjenica i Tutin.

Share this entry

ASB is a German aid and welfare organisation, engaged in areas such as civil protection, rescue services and social welfare services. As a non-political organisation, ASB has, since its foundation in 1888, provided rapid and direct help to all those in need of our support.

Contact Us


Address:

ASB SEE Main Office Sarajevo, Aleja Bosne Srebrene 4, 71 000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Tel:

+387 (0)33 468 366

E-mail:

[email protected]


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER