Promocija nove bivalentne vakcine protiv virusa kovid-19 i vakcinacija u DZ Kovin

2023-01-25

U sredu, 25. januara 2023. u Domu zdravlja Кovin organizovana je akcija promocije vakcinacije protiv virusa kovid-19. Održano je predavanje za građane opštine Кovin, koji su mogli da se informišu i na licu mesta vakcinišu protiv kovid-19.

Prisutne je pozdravila Jasmina Đakov, direktorka Doma zdravlja i Dušan Maksimović, pomoćnik predsednice opštine, nakon čega je predavanje održala dr Marija Mijalković, specijalista opšte medicine i rukovodilac programa vakcinacije u Domu zdravlja Кovin.

Dr Marija Mijalković je naglasila: „Svi želimo da verujemo da je situacija iz 2020. godine ostala za nama i da je najgori talas virusa kovid-19 prošao, ali treba imati u vidu da je sam virus je još uvek prisutan i da se veoma lako prenosi. U velikoj smo prednosti u odnosu na 2020. godinu, dostupne su nam nove informacije o virusu i o bolesti, kao  i vakcine koje štite od težih i fatalnih oblika bolesti. Veoma je važno da se građani, posebno stariji i hronični bolesnici, koji nisu vakcinisani, kao i oni kojima je od poslednje vakcinacije prošlo više od tri meseca, vakcinišu. Ja ih pozivam da to učine što pre, u Domu zdravlja Кovin medicinski tim je operativan svakog radnog dana od 7 do 13 časova i moguće je informisati se i vakcinisati. Na raspolaganju je nam je  najnovija, bivalentna vakcina, koja se koristi kao buster doza protiv kovid-19“.

 

Direktorka DZ Kovin, Jasmina Đakov istakla je: „Dom Zdravlja Kovin od početka pandemije radi na aktivnoj prevenciji i borbi protiv virusa kovid-19. Drago mi je da smo deo ove akcije, zajedno sa partnerima, lokalnom samoupravom i nevladinim sektorom, jer je važno sa građanima podeliti svaki napredak i dostupne informacije. Prevencija je najvažniji korak ka potpunom prevazilaženju epidemije virusa kovid-19“.

Akcija promocije vakcinacije protiv virusa kovid-19 u Кovinu se organizuje u okviru projekta “Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19”, u saradnji sa nevladinom organizacijom ASB, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID-a, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.

„Dostupnost informacija je kluč za prevazilaženje najtežih prepreka i ASB-u je drago da je deo ove važne akcije. U Kovinu, kao i u mnogim drugim gradovima u Republici Srbiji, u narednom periodu će biti organizovan niz predavanja za građane, kao i individualne posete porodicama, u saradnji sa partnerima i lokalnom zajednicom“ istakla je Jelena Tešić, koordinatorka za komunikacije nevladine organizacije ASB.

Share this entry

ASB is a German aid and welfare organisation, engaged in areas such as civil protection, rescue services and social welfare services. As a non-political organisation, ASB has, since its foundation in 1888, provided rapid and direct help to all those in need of our support.

Contact Us


Address:

ASB SEE Main Office Sarajevo, Aleja Bosne Srebrene 4, 71 000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Tel:

+387 (0)33 468 366

E-mail:

[email protected]


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER