Promocija vakcinacije i vakcinacija u DZ Kovačica

2023-01-24

U utorak, 24. januara 2023. u Domu zdravlja Кovačica organizovana je akcija promocije vakcinacije protiv virusa kovid-19. Održano je predavanje za građane opštine Кovačica, koji su mogli da se informišu i na licu mesta vakcinišu protiv kovid-19.

Prisutne je pozdravio direktor Doma zdravlja, dr Sorinel Živojin, nakon čega je predavanje održala dr Ana Nedeljković, načelnica Službe opšte medicine Doma zdravlja Кovačica.

Dr Ana Nedeljković je naglasila: „Iako nismo u istoj situaciji kao 2020. godine i čini se da je najgori talas virusa kovid-19 prošao, sam virus je još uvek prisutan i lako se prenosi. U odnosu na početak epidemije, sada smo u velikoj prednosti, jer više znamo o virusu i o bolesti, dostupne su nam i vakcine koje štite od težih oblika bolesti i smrti… Veoma je važno da se građani, posebno stariji i hronični bolesnici,  vakcinišu, kako oni koji nisu vakcinisani tako i oni kojima je od poslednje vakcinacije prošlo više od tri meseca. I ja ih pozivam da to učine što pre.  U Domu zdravlja Кovačica moguće je informisati se i vakcinisati se svakog radnog dana od 7 do 13 časova . Na raspolaganju je nam je  najnovija, bivalentna vakcina, koja se koristi kao buster doza protiv kovid-19“.

Akcija promocije vakcinacije protiv virusa kovid-19 u Кovačici se organizuje u okviru projekta “Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19”, u saradnji sa nevladinom organizacijom ASB, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID-a, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji. 

„Od izuzetne važnosti je informisati građane, kako bi se vakcinisali i zaštitili od težih oblika ove smrtonosne bolesti, posebno osetljive kategorije stanovništva. Zato će se u Кovačici, kao i u mnogim drugim gradovima u Republici Srbiji, u narednom periodu organizovati niz predavanja za građane, kao i individualne posete porodicama, u saradnji sa partnerima i lokalnom zajednicom.“ istakla je Jelena Tešić, koordinatorka za komunikacije nevladine organizacije ASB.

Share this entry

ASB is a German aid and welfare organisation, engaged in areas such as civil protection, rescue services and social welfare services. As a non-political organisation, ASB has, since its foundation in 1888, provided rapid and direct help to all those in need of our support.

Contact Us


Address:

ASB SEE Main Office Sarajevo, Aleja Bosne Srebrene 4, 71 000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Tel:

+387 (0)33 468 366

E-mail:

[email protected]


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER