Promocija vakcinacije u Domu Zdravlja u Svilajncu

2023-02-13

U ponedeljak, 13. februara 2023. u 11h u Domu Zdravlja u Svilajncu organizovana je akcija promocije vakcinacije protiv virusa kovid-19. Održano je predavanje za građane Svilajnca i okoline, koji su mogli da se informišu o vancinaciji protiv virusa kovid-19. Nakon predavanja, organizovana je i akcija vancinacije, gde je na licu mesta, za nepunih sat vremena, vakcinisano oko 20 osoba.

Prisutne je pozdravila direktorka Doma zdravlja,  Mr Sci dr Vera Branisavljević, nakon čega je predavanje održao dr med Igor Stojmenović, koordinator za zdravstveno-vaspitni rad.

Direktorka Branisavljević istakla je: „Dom Zdravlja  od početka pandemije radi na aktivnoj prevenciji i borbi protiv virusa kovid-19, zajedno sa partnerima, lokalnom samoupravom i nevladinim sektorom. Naše posvećeno osoblje je svakodnevno angažovano u samoj instituciji i na terenu, zbog čega građani imaju poverenje u svoje izabrane lekare i prate smernice struke, vezane za epidemiju virusa kovid-19“.

Dr Stojmenović u toku predavanja naglasio je: „Prevencija je najvažniji korak ka potpunom prevazilaženju epidemije virusa kovid-19, koja je još uvek u toku. U našoj opštini, oko 50% građana je vakcinisano duplom dozom. Danas su nam dostupne nove informacije o virusu I o bolesti, kao  i vakcine koje štite od težih i fatalnih oblika iste. Veoma je važno da se građani, posebno stariji i hronični bolesnici, koji nisu vakcinisani, kao i oni kojima je od poslednje vakcinacije prošlo više od tri meseca, vakcinišu. Ja ih pozivam da to učine što pre, u našem Domu zdravlja medicinski tim je operativan svakog radnog dana od 7 do 13 časova. Na raspolaganju je nam je  najnovija, bivalentna vakcina, koja se koristi kao buster doza protiv kovid-19“.

Akcija promocije vakcinacije protiv virusa kovid-19 u Svilajncu se organizuje u okviru projekta “Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19”, u saradnji sa nevladinom organizacijom ASB, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID-a, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.

„ASB sprovodi ovaj projekat u 7 gradova u Republici Srbiji i veoma mi je drago da čujem da je u Svilajncu odziv tako dobar i da je polovina stanovništva vakcinisana duplom dozom. Do kraja februara će biti organizovan niz predavanja za građane, kao i individualne posete porodicama, u saradnji sa partnerima i lokalnom zajednicom“ istakla je Jelena Tešić, koordinatorka komunikacija ispred nevladine organizacije ASB.

Share this entry

ASB is a German aid and welfare organisation, engaged in areas such as civil protection, rescue services and social welfare services. As a non-political organisation, ASB has, since its foundation in 1888, provided rapid and direct help to all those in need of our support.

Contact Us


Address:

ASB SEE Main Office Sarajevo, Aleja Bosne Srebrene 4, 71 000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Tel:

+387 (0)33 468 366

E-mail:

[email protected]


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER